ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

30 Ιούν 2017 ΔΙΕΘΝΗ

Δελτίο Τύπου ΑΙΜ

Αμβέρσα, 29 Ιουνίου 2017

 

Ο Christian Zahn επανεξελέγη Πρόεδρος της ΑΙΜ

Η Διεθνής Eνωση Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας (AIM) εξέλεξε νέο Προεδρείο στις 29 Ιουνίου 2017. Για τα επόμενα τρία χρόνια Πρόεδρος της Eνωσης θα είναι και πάλι οChristian Zahn. Ο κ. Zahn είχε εκλεγεί Πρόεδρος και κατά την προηγούμενη θητεία της Διεθνούς Eνωσης (2014), ενώ παλαιότερα είχε διατελέσει και Αντιπρόεδρος.

Οπως ανέφερε ο κ. Zahn, “..Τα μέλη της ΑΙΜ αγωνίζονται για πρόσβαση σε καθολική και καλής ποιότητας φροντίδα υγείας, καθώς και για την ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης και τη συνοχή της κοινωνίας.. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω να μάχομαι για τους σκοπούς της Ενωσης..”.

O Christian Zahn, από το Αμβούργο, εκπροσωπεί, στο πλαίσιο της AIM, τη γερμανική ομοσπονδία VDEK. Η VDEK είναι οργανισμός-ομπρέλα 6 Ασφαλιστικών Ταμείων της Γερμανίας, που παρέχουν κάλυψη φροντίδας υγείας σε περισσότερους από 28 εκ. Γερμανούς πολίτες.

Ο Alain Coheur εξελέγη Ταμίας στο Προεδρείο της ΑΙΜ. Προερχόμενος από το Α.Τ.Υ. Σοσιαλιστών του Βελγίου, παρέλαβε τη θέση του Luc Carsauw, ο οποίος υπήρξε καθ´ύλην αρμόδιος για τη διαχείριση των οικονομικών της Ενωσης για περισσότερα από 15 χρόνια και ο οποίος σήμερα ανακηρύχθηκε επίτιμος Ταμίας.

Ο Pedro Bleck Da Silva εξελέγη για πρώτη φορά Αντιπρόεδρος της Ενωσης για τις μικρές πληθυσμιακά ευρωπαϊκές χώρες. Ο κ. Da Silva προέρχεται από τον πορτογαλικό ασφαλιστικό φορέα Montepio Geral και διετέλεσε Προεδρεύων της Ομάδας Εργασίας της ΑΙΜ που ασχολείται με την προώθηση, ανάδειξη και αναγνώριση του ρόλου και της θέσης των Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Ασφάλισης Υγείας σε διεθνές επίπεδο.

Η AIM επανεξέλεξε, τέλος, εκ νέου τους λοιπούς Αντιπροέδρους: Elisa Torrenegra (Gestarsalud, Κολομβία), Abdelaziz Alaoui (CMIM, Μαρόκο), Loek Caubo (ZN, Ολλανδία) και Matthias Savignac (FNMF, Γαλλία).

Search

+