›› ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Αγαπητές/οί συνάδελφοι,

 

O ΕΔΟΕΑΠ και η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, σας προσκαλούν σε ειδική ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση με θέμα «Η κατάρρευση των αντιβιοτικών στην Ελλάδα του 2011» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 12:00, στην αίθουσα «Δημήτριος Ρούσσος» του ΕΔΟΕΑΠ ( Σισίνη 18 και Ηριδανού ).

Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης για τα Αντιβιοτικά», με σκοπό την ενημέρωση των συντακτών Υγείας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για τη διάρκεια ζωής και το μέλλον των αντιβιοτικών.

Ομιλητές θα είναι η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, κα Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας- Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και τα μέλη του Δ.Σ., κα Κυριακή Κανελλακοπούλου, Καθηγήτρια Παθολογίας- Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κος Άγγελος Πεφάνης, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. ΣΩΤΗΡΙΑ, η κα Γαρυφαλιά Πουλάκου, Επιμελήτρια Ε.Σ.Υ. στο Αττικό Νοσοκομείο. Στη συζήτηση, που θα συντονίσει η Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, κα Ελένη Σπανοπούλου, θα παρέμβει η Αρχίατρος του ΕΔΟΕΑΠ, Δρ. Παθολογίας κα Βασιλική Σιατερλή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα κατατεθούν συμπεράσματα πρόσφατων επιστημονικών μελετών και θα γίνει προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα όπως:

Ø      Πόσο κοντά στην αλήθεια είναι η ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας για την αδυναμία των αντιβιοτικών να αντιμετωπίσουν πλέον παθογόνα μικρόβια?

Ø      Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία για την επανεμφάνιση λοιμώξεων με δραματικές επιπτώσεις όπως στην προ αντιβιοτικών εποχή?

Ø      Θα υπάρξουν δυνατότητες δημιουργίας νέων αντιβιοτικών, δραστικών στα ανθεκτικά μικρόβια;

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία και έναρξη συνεργασίας του ΕΔΟΕΑΠ με έγκριτους επιστημονικούς φορείς και διακεκριμένους επιστήμονες με στόχο να συμβάλει στη διαρκή ενημέρωση των ασφαλισμένων του και των οικογενειών τους.

 

Σας περιμένουμε όλους, καθώς είναι αναγκαία η συμμετοχή σας και η συμβολή σας στην προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού.

Παρακαλούμε απαντήστε για τη συμμετοχή σας στο e-mail kdaousi@edoeap.gr   ή στο τηλέφωνο 210-7264883.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

 

Posted on 02-12-2011 by Secretariat
›› ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οικονομική Κρίση

& Κοινωνική Ασφάλιση

«ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ!»

Ελληνική παρέμβαση σε Διεθνές Συνέδριο

 

« - Η Κοινωνική Ασφάλιση και η Περίθαλψη είναι από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα», τόνισε η Ελένη Σπανοπούλου, Πρόεδρος του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. (Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδας), σε ομιλία της σε Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωνική Ασφάλιση στο Παρίσι.

Παρουσιάζοντας σειρά από στατιστικά στοιχεία, η Ελληνίδα εκπρόσωπος, που από τον περασμένο Ιούνιο έχει εκλεγεί και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας (ΑΙΜ), επεσήμανε ότι εξαιτίας των δραστικών περικοπών, αλλά και της αδυναμίας (παρά τις προσπάθειες) αντιμετώπισης της σπατάλης, οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας έχουν υποβαθμισθεί. Την ίδια στιγμή -υπογράμμισε – έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που, λόγω της μείωσης του εισοδήματός τους, προστρέχουν στα Δημόσια Νοσοκομεία τα οποία όμως αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που επηρεάζουν δυσμενώς την αποτελεσματική λειτουργία τους. Η ομιλήτρια τόνισε το φαινόμενο της ανεργίας, της αύξησης των αυτοκτονιών και της νοσηρότητας του πληθυσμού, που πιέζεται στα όρια της αντοχής του, ιδιαίτερα των γερόντων και των χρονίως πασχόντων και των αναπήρων.

            Χαρακτηριστικά: τα επίπεδα ανεργίας του πληθυσμού σήμερα έχουν φτάσει στο 17% περίπου από 6,6% το 2008, ενώ αγγίζουν το 40,1% στις νεότερες ηλικίες. Το 2010 σημειώθηκε 24% αύξηση των εισαγωγών στα Δημόσια νοσηλευτήρια σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κάτι που συνεχίζει και μέσα στο 2011, ενώ παράλληλα οι εισαγωγές σε Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια μειώθηκαν στο  25-30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρουσιάσθηκε, επίσης, σημαντική  -στατιστικά- αύξηση σε όσους δηλώνουν κακή υγεία. Οι αυτοκτονίες, από το 2007 ως το 2009, αυξήθηκαν κατά 17% και ανεπίσημα στοιχεία έδειξαν 25% αύξηση το 2010, σε σχέση με το 2009.

Μεταξύ του 2007 και του 2009 η βία, οι αυτοκτονίες και οι κλοπές σχεδόν διπλασιάσθηκαν, ενώ παρατηρήθηκε άνοδος και στις λοιμώδεις μεταδοτικές ασθένειες σε ποσοστό 52% το 2011, σε σύγκριση με το 2010 (έρευνα : London School of Economics’ Observatory, δημοσίευση στην εφ. Lancet την 10/10/11).

Η Πρόεδρος του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. και της Ο.Α.Τ.Υ.Ε. στο συνέδριο της ΑΙΜ, στο οποίο μετείχαν 300 εκπρόσωποι από 24 χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, τόνισε ότι η οικονομική κρίση δεν αφήνει ανεπηρέαστα τα Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας, καθώς η ανεργία και η μείωση των μισθών περιορίζουν τα έσοδα, ενώ αυξάνουν τα έξοδα λόγω της αύξησης του ΦΠΑ, των τιμών και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Είναι απαραίτητο, υπογράμμισε η Ελένη Σπανοπούλου, να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων και να διατηρήσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών πιέζοντας το κόστος, με επισταμένους ελέγχους, καταστολή της σπατάλης και τιμωρία της διαφθοράς.

« - Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι τα Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία Υγείας μπορεί να είναι η απάντηση της Κοινωνίας της Αλληλεγγύης απέναντι στην κοινωνία του κέρδους και της κρατικής αδυναμίας να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών

 

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: κα Ροζαλία Πιπέρη, Γραμματεία Ο.Α.Τ.Υ.Ε., Τηλ.: 210-3211753, E-mail: aty1@ath.forthnet.gr

Posted on 28-11-2011 by Secretariat

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Next >>