›› ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π.

Αθήνα, 29 /10/2012

 

 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ 14/11/2012      

Δώσε 10 λεπτά από  το χρόνο σου.     

Αγαπητές/ οι συνάδελφοι,

Ο ΕΔΟΕΑΠ, στο πλαίσιο της κοινής δράσης με την ΟΑΤΥΕ, μέλος της οποίας αποτελεί και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΠΣΑΤ, οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο κτίριο της οδού Σισίνη 18 και Ηριδανού, στον ­­­­1ο όροφο του Οργανισμού στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ,

την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 και ώρες 10.00-14.00.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι χειρονομία ουσιαστικής γενναιοδωρίας, φροντίδας, κοινωνικής ευαισθησίας και αγάπης για το συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο ζωής. Είναι δώρο ζωής για αυτόν  που το δέχεται, αφού το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται. Η συνεισφορά  των εθελοντών αιμοδοτών είναι πάνω απ´ όλα ενέργεια ζωής για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Η αιμοδοσία δε διαρκεί πολύ, παρά μόνο 8-10 λεπτά περίπου. Αποτελεί τη μοναδική πηγή από την οποία οι Υπηρεσίες συλλέγουν τις απαραίτητες φιάλες αίματος για να καλύψουν την αυξημένη ανάγκη. Από μία μονάδα αίματος παρασκευάζονται προϊόντα που μεταγγίζονται επιλεκτικά σε ασθενείς που δεν έχουν ανάγκη ολικού αίματος, αλλά κάποιων συστατικών. Κάθε αιμοληψία ολικού αίματος διαχωρίζεται στα 4 κύρια συστατικά: ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια, λευκά αιμοσφαίρια, πλάσμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν, αναλόγως και την περίπτωση, περισσότεροι από ένας άνθρωποι.   

Οφέλη όμως από την αιμοδοσία αποκομίζουν και οι δότες. Η  αιμοδοσία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, αποτρέποντας ή μειώνοντας τις πιθανότητες  κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο, σακχαρώδη διαβήτη και εγκεφαλικό. Επίσης, βελτιώνει τη ρεολογία του αίματος, αφού το αίμα κυκλοφορεί ευκολότερα, με λιγότερη «κούραση» της καρδιάς και λιγότερη επιβάρυνση και φθορά των αγγείων. Τέλος, συμβάλλει στην ψυχική ευεξία λόγω της προσφοράς αγαθού ζωτικής σημασίας στο λήπτη που το έχει ανάγκη.

Ωστόσο, πολλές φορές η άγνοια, η προκατάληψη, ο αδικαιολόγητος φόβος και συχνά ή αδιαφορία αποτελούν τροχοπέδη στην προσφορά ζωής προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. ¸τσι, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Υπολογίζεται πως η ανάγκη των ασθενών για αίμα φτάνει τις 600.000-650.000 μονάδες αίματος ετησίως στην Ελλάδα. Μόλις το 40% καλύπτεται από τους εθελοντές αιμοδότες ενώ το 50% από το συγγενικό περιβάλλον. Εύκολα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος..

                 

   Δώστε αίμα                               

                                                              Χαρίστε ζωή

                                                                                               

Η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για να συγκεντρωθούν αποθέματα και να καλυφθούν οι ανάγκες των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

Είμαστε  βέβαιοι για τη δυναμική συμμετοχή σας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ

                                                                         

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αργύρης Δεμερτζής

Ελένη Σπανοπούλου

 

Posted on 06-11-2012 by Secretariat
›› Δελτίο Τύπου (μετάφραση) της ΑΙΜ σχετικά με το 40ο Συνέδριο της FNMF

ΑΙΜ – Διεθνής Ενωση Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας                                                                                                                                                                  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 22/10/2012.

‘Η ΑΙΜ γιορτάζει το 40ο Συνέδριο των Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας ’

18-20 Οκτωβρίου 2012, Νίκαια

Από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου, η Γαλλική Συνομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας (FNMF), μέλος της ΑΙΜ, πραγματοποίησε το 40ο τριετές συνέδριό της στη Νίκαια της Γαλλίας, με γενικό τίτλο: «Πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη: ποιος ο ρόλος της FNMF; Ποιος ο ρόλος των Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας;». Η εκδήλωση συγκέντρωσε περισσότερα από 2.500 μέλη Α.Τ.Υ. Γαλλίας, με την παρουσία του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Francois Hollande, της Υπουργού Υγείας, κ. Marisol Touraine και του Υπουργού Κοινωνικής Οικονομίας και Αλληλεγγύης, κ. Benoit Hamon. Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, η συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε σε τρεις βασικούς προβληματισμούς: «Ποια είναι τα εργαλεία για καλύτερη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη;», «Πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες κοινωνικές προκλήσεις;» και «Το μουτουαλιστικό μοντέλο: πώς μπορεί να ενισχυθεί η ιδιαιτερότητά του

Η ΑΙΜ υποστήριξε την εκδήλωση, μέσω της συμμετοχής ισχυρής αντιπροσωπείας της, αποτελούμενης από μέλη της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Ιταλίας, του Λιβάνου, του Μαλί και της Ελλάδας, δια της Αντιπρόεδρου της ΑΙΜ, κας Ελένης Σπανοπούλου. Η ΑΙΜ παρουσίασε τη δυναμική και την πολυμορφία των Α.Τ.Υ. που είναι ενεργά στην Ευρώπη στον τομέα της υγείας και τον κοινωνικό τομέα και ενημέρωσε τα παρευρισκόμενα μέλη από τη Γαλλία σχετικά με τις Ευρωπαϊκές και τις διεθνείς δραστηριότητές της.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Francois Hollande, ο Υπουργός Κοινωνικής Οικονομίας κ. Benoit Hamon και η Υπουργός Υγείας κα Marisol Touraine εξέφρασαν τη θερμή τους υποστήριξη απέναντι στους Αυτοδιαχειριζόμενους Φορείς Ασφάλισης Υγείας και τις κοινές τους αξίες της Αλληλεγγύης, του μη-κερδοσκοπικού τους χαρακτήρα και της Δημοκρατίας.

Η αντιπροσωπεία της ΑΙΜ, μαζί με τον Πρόεδρο της, κ. Jean-Philippe Huchet και την ομάδα της FNMF, είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει ειδική συνάντηση με τον Υπουργό Κοινωνικής Οικονομίας και Αλληλεγγύης, κ. Benoit Hamon. Ο Υπουργός ενημερώθηκε και κατανόησε την έντονη επιθυμία της ΑΙΜ για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Καταστατικού για τα Α.Τ.Υ. και εγγυήθηκε πως θα στηρίξει τις προσπάθειές της για την προώθησή του στην Ευρώπη. Οι συμμετέχοντες είχαν ακόμη τη δυνατότητα  να θέσουν στον Υπουργό τόσο το ζήτημα του «κοινωνικού επιχειρείν», όσο και της αναγκαιότητας για ένταξη των Α.Τ.Υ. στο πλαίσιο αυτό.

Το συνέδριο έκλεισε με την έγκριση από το σύνολο των παρισταμένων ψηφίσματος με τίτλο « Η Αλληλεγγύη στην καρδιά των φιλοδοξιών μας!», που θα αποτελέσει για τη Γαλλική Συνομοσπονδία οδηγό για τα επόμενα τρία χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση, ομιλίες, βίντεο και φωτογραφίες, παρακαλούμε να ανατρέξετε στη σχετική σελίδα της FNMF: http://www.mutualite.fr/L-actualite/Congres-2012

Υπεύθυνη επικοινωνίας: blandine.cassou-mounat@aim-mutual.org

 

____________________________________________________ 

Σχετικά με την AIM

Η Διεθνής Ενωση Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας (AIM) συγκεντρώνει αυτόνομους φορείς ασφάλισης υγείας και κοινωνικής προστασίας, που λειτουργούν με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και του μη-κερδοσκοπικού προσανατολισμού. Σήμερα, η ΑΙΜ περιλαμβάνει ως μέλη 46 εθνικές ομοσπονδίες από 25 χώρες. Στην Ευρώπη, παρέχουν κοινωνική κάλυψη για ασθένεια και άλλους κινδύνους, σε περισσότερους από 160 εκ. πολίτες. Η ΑΙΜ αγωνίζεται μέσω του δικτύου της να συμβάλλει δραστικά στη διασφάλιση και τη βελτίωση της πρόσβασης από όλους στην περίθαλψη υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.aim-mutual.org.

 

 

 

Posted on 30-10-2012 by Secretariat

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Next >>